Cemaata 'elektrik kesintisi' sıkıntısı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Ramazan'ın ilk iki gününde Teravih namazını Hacı Ayşe Kasapoğlu Cami'nde kılan vatandaşlar, elektrik kesinti yüzünden diğer camilere gitmeye başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 06:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat'ta Kavaklı Mahallesi'nde hayırsever Ayşe Kasapoğlu tarafından yaptırılan ve 5 Nisan 2012 tarihinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve İl Müftüsü Ahmet Çelik'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetlinin katılımıyla ibadete açılan Hacı Ayşe Kasapoğlu Cami'ndeki elektrik kesintisi nedeniyle cemaat diğer camilere gitmeye başladı.

Camideki elektrik kesintisinin cemaati sıkıntıya düşürdüğünü belirten Mustafa Yılmaz isimli vatandaş, "Özellikle akşamları her gün kesilir oldu. Vatandaş camiye geliyor. Hoca 4 rekat namaz kıldırıyor, elektrik kesiliyor. Ondan sonra cami boşalmaya başlıyor. Millet camiyi değiştirdi. Yetkililerin buna bir an önce çözüm bulması lazım" diye konuştu.

Hacı Ayşe Kasapoğlu Cami İmamı Hüseyin Avni Bıyık ise, "Akşam olunca elektriklerin kesilmesiyle birlikte bir defa hayat psikolojik olarak duruyor. Kesintinin bir başka zararı da ibadetimizi zorlaştırması. Tam Teravih namazı kılarken elektrikler kesiliyor. Bu kesintiler sadece cemaatin karanlıkta namaz kılmasına yol açmıyor, aynı zamanda havaların sıcak olması nedeniyle ibadet adeta eziyete dönüşüyor vatandaş için.

Camimize Teravih namazı kılmak için gelen vatandaşlar baktılar ki sürekli elektrik kesiliyor, diğer camilere yöneldiler. Kesintiler bu şekilde devam ederse camide sadece imam ve müezzin kalacak. Kısacası elektrik kesintileri ne namaz kılanda ne kıldıranda huzur bıraktı. Bu sorunun en kısa zamanda çözümlenmesini bekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber